Diesel har blitt dyrt – også for løypelag

Her er en artikkel i avisa «Valdres» 17. mars 2022

Skiløyper: – Det har blitt en utfordring å kjøre løyper nå, sier Bjørn Sveine på Gomobu.

Vasetløypene SA kjører opp 140 kilometer løyper rundt Vaset, opp til Syndin, og mot Tisleidalen. De har to nye maskiner. De bruker mellom 20 og 30 liter diesel i timen.

– Vi vil fortsatt holde løypene oppe, men vi må nok være litt selektive på hvor ofte vi kjører. Vi må spare litt., sier Sveine.Ikke bekymret for snømengden

Bjørn Sveine er ikke så bekymret for snømengden i fjellet. Han tror at det er nok snø til påske.

– Det er kaldt om natta, så det smelter ikke så mye. Sjølsagt kunne vi ønske oss en halv meter til, men det går greit slik det er. Dieselprisene er vi mer bekymret for, sier Sveine.

Kostnadene til løypekjøring blir delvis dekket av tilskudd fra kommunen, delvis fra turistnæringa, og mye av hytteeierne i området.

De som har bygget hytte her de siste ti årene har betalt en engangssum da hytta ble bygd. Videre er de forpliktet til å betale en sum hvert år til løypene.

– Vi ser at det er litt mindre trafikk i fjellet i år. Det er ikke så mange som bruker løypene i ukedagene. Men vi skal holde løypene åpne. Så får vi se hva vi skal gjøre om dieselprisene holde seg stabilt høye, sier Bjørn Sveine.

Similar Posts