Takk for ein fantastisk flott sesong.

No har vi har kasta inn håndkleet, som det heiter i boksesporten. Løypene i aust vart kjørt i går. Vi prøvde også å kjøre i vest i går, men då var det berre sørpe og umulig å få til spor. Det var svært vamt i går, 14 varmegrader i skuggen på Gauklie.
Overvatn de luxe på Gauklitjednet i går.
Vi gjorde eit nytt forsøk i dag, men Geiteryggja var så stor at det ikkje gjekk an å krysse. Snøen (sørpa) var dessutan vorte så hard i løpet av natta at det ikkje var mulig å få løypekallane til å lage spor.
Det er i tillegg sterk vind i fjellet i dag, så sterk at Skarverennet vart avlyst.
Då må vi nok innsjå at sesongen er over. Men takk til alle saman, det har vore ein fryd å lage løyper i vinter. Endeleg ein vinter med (meir enn?) nok snø.
“The best winter ever, at Stølsvidda” kan vi vel seie.
Vi har vel aldri hatt så fine løyper som i vinter. Dette hadde vi ikkje greidd om vi ikkje hadde hatt to moderne løypemaskiner.
Vi har aldri sett så mange blide folk i løypene og aldri fått så mange og gode tilbakemeldingar.
Tusen takk til alle som har kosa seg i løypene og gapahuken.
 
Om du ikkje har fått ordna med løypebidrag enno, så er det enno ikkje for seint. https://stolsvidda-loypelag.no/WordPress/loypebidrag/
 
Velkomen att neste sesong.

Påskeaften: Alle tiders påske til nå og resten av påska.

Det er fantastiske forhold på Stølsvidda i år, så vi vil kjøre opp løyper også de to helgene etter påske. 
Masse snø gjennom vinteren, det blir flotte løyper, men mye kjøring. Også større utgifter til diesel og avlønning. 
Husk løypebidrag til konto 6182.05.39779 om du vil bidra. 
Anbefalt beløp er 1.000 kr, men du bestemmer selv beløpet. 
Kan også betales via Vipps 500807.

14. desember 2018.

”Vi har Eder en stor Nyhed til Glæde for alle Skiløbere på Sæthervidden.”

Vi har de siste tre årene vært på utkikk etter en nyere løypemaskin for å erstatte den gule M-Tracken som begynner å bli gammel og mett av dager. Vi har jaktet på en nyere maskin som ikke har gått langt og ikke for dyr. Dette har ikke vært lett, mesteparten av de som har sett interessante ut, har vært for dyre. De vi har hatt råd til har vært for gamle og gått mye. Men for en måned siden fikk vi ferten av en løypemaskin som skulle selges. Det var en Prinoth Husky 2011 modell som har gått ca. 2.000 timer. Vi har hatt erfarne folk til å vurdere maskinen og konklusjonen var: “Løp og kjøp”.
Løypemaskinen er nå ankommet garasjen. Men den blir ikke satt i drift ennå, vi bruker ”gamla” inntil vi får enda litt mer snø.

Tekniske data: 197 HK, bredde 310 cm, to sporfresere, hydrauliske sidevinger på fres.

14. desember 2018.

Styret i Stølsvidda Løypelag har besluttet å invitere til Skidag på Langestølen ved  butikken langfredag den 30 mars mellom 12:00 og 15:30.

 

 

 

På programmet står bl.a:

 • Hundekjøring,
 • Scooterkjøring,
 • Sporlegging,
 • Langrenns-konkurranser
 • Skiskyting
 • Snøforming

Publikumstilbud på markedsplassen og i arenaen

 • Billettsalg og startnummer
 • Mat og drikke
 • Tips om ski og skismøring
 • Salgs og markedsboder

Vi ønsker å etablere en arrangementskomite og vil gjerne at interesserte melder seg til Stein-Roger Bull på skidag@stolsvidda-loypelag.no  så snart som mulig.

13. desember 2018.

Det blir pakking av løypetraséene i forkant av denne helga, men uten sporlegging. Det er derfor mulig å gå på ski på godt underlag selv om vi ikke legger spor, så nå kan skøyteentusiastene boltre seg i nesten hele løypenettet. Vi håper med dette å få på plass en solid såle til jul.

4. desember 2017

Hei. No har det kome bra med snø og mesteparten tå løypenettet er pakka.

No te helgen ska mø pakke endo meir og mø planlegg o kjøre upp enkeltspor i store dele tå nettet. 

7. november 2017.

Hurra!!! Nå har vi fått laget en klopp over Hurrabekken. Ivar Hansen har vært primus motor for dette og han har greidd å skaffe alle meterialer gratis!!!
Vi hadde dugnad i går med Norvald, Torgeir og Arild var med i tillegg til Ivar selv. Materialene ble fraktet inn med ATV av Arne Martin. 
Dette var et vanskelig punkt å passere for løypemaskiner og snøskutere, men også vanskelig for turgåere både sommer og vinter. 


Om det er noen av dere som skal rive terrasser e.l. av trykkinpregnert trevirke tar vi gjerne i mot planker (2×8, 2×6 og 2×4). Det er jo bedre at vi gjenbruker det enn at det blir avfall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. november 2017.

Gapahuken. Her har det også skjedd saker og ting i løpet av sommeren og høsten. 

 • Vannpumpe er montert. (Nå er den dessverre i ustand, noe har løsnet og falt i brønnen.)
 • Solcelleanlegg har vi fått og da har vi laget ladestasjon for mobiltelefoner.
 • Utedo er satt opp. En avdeling for hvert kjønn. Hos damene er det også et sete for små barn.


29. oktober 2017.

Det går mot vinter. Vi fekk nesten 35 cm snø på stølsvidda onsdag denne veka. Det kom mildt ver eit par dagar etterpå så no er det kanskje att 10-15 cm. Det er for lite til å pakke med, det ideelle skal visst vere 50 cm, men det er det ikkje ofte vi får.

Det har vore mykje regn i haust og det er difor mykje vatn på myrane og bekkane er og ganske store, som Hurrabekken som renn ut frå Gauklitjednet. Vi vurderer ei enkel bru for å passere denne bekken.

 

 

Briskeknusing har vi også fått utført i haust.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har hatt gravemaskin i arbeide for å fjerne stubbar og steinar på stader det har vore greit å kome til med gravemaskin. Dette er arbeid som er svært viktig og som vi vil prioritere enno meir neste år. Ved å få vekk stein og stubbar kan maskinene kjøre fortare, det blir det mindre slitasje på løypemaskinene og mindre kostnader til vedlikehald. 

På mange stader er det vanskeleg for løypemaskinene å krysse vegen. Vi har 

fått lov av Stølsvegane i Ulnes sameige å fylle opp med grus etter lagt stikkrenner. Vi har ikkje fått fiksa alle, men ganske mange.

 

 

 

Vi har også fått midler til nye flotte skilt. Desse blir sett opp utover vinteren.

 

 

 

 

 

 

Vi har vore på utkikk etter ei nyare løypemaskin for å erstatte den gamle gule M-tracken, men har så langt ikke fått tak i ei som ny nok og som ikkje har alt for mange timar på baken, samt at den skal vere innanfor ramma av det vi kan bruke.

Sesongen 2016 / 2017 er nå over.

Kjære løypevenner.

Det har vært dårligere skiforhold enn på lenge. Skal visst ca. 60 år tilbake for å finne noe lignenede. Så da får vi håpe det blir minst like lenge til neste gang.

Utpå dagen påskedagen og natt til 2. påskedag kom det en del snø. Vi valgte å ikke kjøre ettersom de aller fleste hadde reist hjem 1. påskedag og resten regnet vi med hadde nok å gjøre med å pakke, rydde og vaske. Vi valgte heller ikke å kjøre siste del av påska da det tynne snølaget som hadde kommet var ypperlig “styresnø” og det var dessuten for hardt til å få til nye og skikkelige spor med skuter-sporlegger.

Vi har i alle fall prøvd det beste vi har kunnet gjøre ut fra snøforholdene, det har bl.a. ført til at fresen på den gamle løypemaskina gikk “ad dundas”. Men vi fikk brukt den en del før fresen gikk, pluss litt etterpå uten fres. Den havarerte minst tre ganger i vinter. Vi er derfor på utkikk etter en adskillig yngre erstatter for denne ca 30 år gamle maskina.

Den “nye” løypemaskina fikk vel bare en eller to lufteturer i området rundt garasjen.

Sporlegger til skuter med “fres” som vi kjøpte i fjor har vi heller ikke kunnet bruke, ville bare risikert å kjøre oss fast ved kryssing av bekker etc.

Vi kjøpte derfor en ny lett sporlegger til skuter fra Promek i Bagn og den laget veldig fine spor, bare lovord tilbake fra brukerne om den. Den reddet nok mye av sesongen. Men det var også i minste laget med snø for den også, det endte opp med at vi måtte ta vinkelsliperen og skjære av knivene som skal rive opp hard snø. Til neste år skal vi kunne kunne ta kvivene av/på etter behov.

Gapahuken som vi har fått satt opp er allerede blitt et yndet turmål for mange. Tilbakemeldingene viser at dette var noe folk liker og har savnet fram til nå. Husk at denne kan brukes om sommeren og høsten også.

Synd at også den populære skidagen måtte avlyses pga. snømagel.

På årsmøtet ble det bevilget en god del penger til rydding av stein o.l. i traséene.

På gjensyn neste sesong.

PS! Vi mangler ca 10 likes på Faceboo for å runde 500 likes/liker.

 

HURRA!

Valdres Friluftsråd har etter søknad tildelt Stølsvidda løypelag  50.000 kroner  til innkjøp av gapahuken som Arild Ranum og ein del andre sette opp på dugnad hausten 2017. Det er Sparebankstiftelsen DNB som bidreg med midlane. Tusen takk til både Valdres Friluftsråd og Sparebankstiftelsen DNB.

Det har vore stor trafikk i gapahuken frå vinterferien og utover. Gapahuken har vorte eit populært turmål, spesielt for barnefamiler, men også for mange andre. Alle er velkomne.

Mange godord på facebook-gruppa “Vi som liker gapahuk på Stølsvidda” og i “gapaboka” som heng inne i gapahuken og som alle kan skrive i.

Det blir feiring av tildelingen i gapahuken på Langfredag kl 12 med gratis pølser og solbærtoddy. (Fram til kl 14).
Ettersom det ikkje blir skidag måtte vi finne på noko anna.

 HYGGELIG MELDING:

“Hei, vi er en familie som for tiden er i ferd med å bygge hytte. Hytta blir ikke ferdig denne vinteren og frem til den er ferdig må vi prioritere bygging fremfor skiløping og rekreasjon? Vi synes det er et flott arbeid dere i Løypelaget legger ned, og vi ønsker å bidra med vårt medlemsskap. Derfor er det fint om dere registrerer oss i Løypelaget.

Takk til denne familien. Vi tar imot flere vi. 

Annonse                Hyttetomter til salgs

Hyggelig om du vil skrive i gjesteboka vår.
Den er åpen for alle.
 

Om du bruker mobil, men bare ser deler av Facebook-utsnittet
nedenfor,  velg da “Løypelaget på Facebook” i menyen

 

Stølsvidda løypelag på Facebook

Takk til dere som gir oss tomgods.