Warning: Use of undefined constant ‘1’ - assumed '‘1’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/easy-visitor-counter/index.php on line 215 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/easy-visitor-counter/index.php:215) in /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 700 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/easy-visitor-counter/index.php:215) in /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 708 Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288 Stølsvidda løypelag Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/easy-visitor-counter/index.php:215) in /customers/9/2/e/stolsvidda-loypelag.no/httpd.www/WordPress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 306

Løypekjøring når?

Vi kjører vanligvis opp løyper på fredag formiddag om forholdene ligger til rette for det.
Vi kjører ikke opp på fredager om det er sterk vind eller om det kommer mye snø. Da forsvinner løypene fort igjen. I disse tilfellene kjører vi tidlig lørdag morgen og da skal det ideelt sett være ferdige løype til klokka 10, dette har årsmøtet i løypelaget bestemt. Fredagskjøring er ekstraservice. For å få dette til, må løypekjørerne ta seg fri fra sin vanlige jobb.

Vi kan ikke kjøre opp løyper midt i uka slik som Golsfjellet og Vasetløypene. Der er det mye turistbedrifter. Vasetløypene har også mange bygdefolk som benytter løypene gjennom hele uka. Vi har ikke noe av dette, hos oss er det stort sett helge-trafikk.

Stølsvidda løypelag kjører opp skiløyper på Stølsvidda i Ulnes og Svennes sameiger som ligger i Nord-Aurdal kommune. Vi må selv sørge for inntekter til drift ved å få brukerne til å betale løypebidrag.

Vi kjører opp løyper fra juletider til påska er over og noen ganger litt lengre avhengig av snøforholdene.
Se www.stolsvidda-loypelag.no for å finne mer informasjon om oss.

 

Hvordan komme seg til Gapahuken?

Da må du komme deg til Furuset som ligger mellom Fløten og Langestølen. Derfra er det best å gå på ski forbi garasjen til løypemaskinene opp til gapahuken. Strekningen er på 2,1 km.

 

Om du har med mindre barn eller ønsker å ta deg fram uten ski, kan du kjøre bil litt lengre.
Kjør til krysset på Furuset (med søppelkontainere). Ta vegen oppover mot Gauklia, her ser dere en rød manuell bom og det koster 60 kroner å passere denne. Betales med kontanter eller Vipps.
Fra krysset og oppover er det ca 2 kilometer. Der kan dere parkere langs vegkanten, men parker fornuftig slik at det blir god plass for biler å passere.
IKKE finn på å kjøre innover den smale vegen innover til Gapahuken. Der er det ingen P-plasser og så og si umulig å få snudd. Men det er denne vegen dere skal gå til Gapahuken. Dere går 800 meter innover på en dårlig grusveg med vannpytter, deretter 100 meter skiløype nedover til høyre – der er Gapahuken.
Hjertelig velkommen.???

Hei.   (11. februar.2019)

Skisesongen er no i full gang og vinterferien står for tur.

Det er ca. ein halv meter snø i terrenget, men den er av det veldig lette slaget. Det blir att veldig lite etter at den er preparert. Av den grunn vil de på Skisporet.no sjå ut som det ikkje er kjørt løyper på Nerre Fløten. Området ved elva er ei “steinrøys”, det var så vidt at den gule gamle løypemaskina tok seg fram her før sist helg. Det vart berre kjørt med glattebrett, ingen sporlegging.

Til helga vil også fjelløypene bli kjørt opp. Men det berre om han Eivind Beinlaus (vinden) ikkje blir veldig sterk.

Vi vil ynskje alle velkomne til fjells i vinterferien. Og har du ikkje hatt tid til å betale løypebidraget på ca 1.000 kroner, ta det tid til å betale det no før du reiser til fjells.

VIPPS: 500807

eller til konto 6182.05.39779.

Stølsvidda løypelag
v/ Ellen Egenæs
Røssekleiv 55
3409 Tranby

19. desember 2018.

”Lykken står den kjekke bi”

Gjensidigestiftelsen har i dag tildelt Stølsvidda løypelag 200.000 kroner til kjøp av ny maskin. Sjekken vart overlevert Torgeir og Kjell frå løypelaget i dag. Kjempeflott og tusen takk til Gjensidigestiftelsen som var “synske” og tildelte oss dette når vi akkurat har kjøpt ny løypemaskin.

13. desember 2018.

Det blir pakking av løypetraséene i forkant av denne helga, men uten sporlegging. Det er derfor mulig å gå på ski på godt underlag selv om vi ikke legger spor, så nå kan skøyteentusiastene boltre seg i nesten hele løypenettet. Vi håper med dette å få på plass en solid såle til jul.

HURRA!

Valdres Friluftsråd har etter søknad tildelt Stølsvidda løypelag  50.000 kroner  til innkjøp av gapahuken som Arild Ranum og ein del andre sette opp på dugnad hausten 2017. Det er Sparebankstiftelsen DNB som bidreg med midlane. Tusen takk til både Valdres Friluftsråd og Sparebankstiftelsen DNB.

Det har vore stor trafikk i gapahuken frå vinterferien og utover. Gapahuken har vorte eit populært turmål, spesielt for barnefamiler, men også for mange andre. Alle er velkomne.

Mange godord på facebook-gruppa “Vi som liker gapahuk på Stølsvidda” og i “gapaboka” som heng inne i gapahuken og som alle kan skrive i.

Det blir feiring av tildelingen i gapahuken på Langfredag kl 12 med gratis pølser og solbærtoddy. (Fram til kl 14).
Ettersom det ikkje blir skidag måtte vi finne på noko anna.

Om du bruker mobil, men bare ser deler av Facebook-utsnittet
nedenfor,  velg da “Løypelaget på Facebook” i menyen

 

Stølsvidda løypelag på Facebook

Takk til dere som gir oss tomgods.