Erstatning for skidagen 2019.

Avlysingen skyldes i hovedsak at mange av mannskapene som var tiltenkt oppgaver i år, bestemte seg for ikke å dra til fjells i år på grunn av lite snø i vinterferien og sein påske.

Vi syntes dette var veldig leit og skjønte at mange ville bli skuffet, ikke minst barna. Derfor fant et par oss i styret ut at vi måtte finne på noe som erstatning. Derfor tenkte vi på gapahuken der vi har arrangert pølsefester i vinterferien i tre år. Vi måtte i alle fall gjøre noe med minst mulig mannskap og på et sted som det garantert ville være snø Langfredag.  

Løsningen: Ingen billetter eller startkontingent, men gratis mat og drikke, heller ikke tidtaking (men startnummer). Alle hadde en liten skitur før de kom fram til gapahuken, det skapte et bra «lim» blant de oppmøtte. Folk bidrog med penger i bøsse og med Vipps. Vi gikk bra i pluss økonomisk, men goodwillen som vi har fått er veldig mye mer verdt. Har knapt sett så mange fornøyde barn og voksne. Her snakket alle med alle og med brede smil.

Ingen savnet tidtaking. Mange flotte bilder og tilbakemeldinger på Facebook.

En dame på 77 år hadde gått helt fra Valtjernstølen med et barnebarn for å være med, de var helt i ekstase og ei som hadde kommet fra Revulen med et barnebarn var også i «hundre».

Langestølen som arena for skidag er ikke nedlagt. Vi vil gjerne at Langestølen skal få en ny sjanse, men skal vi få i gang ny skidag er vi avhengige av at mange frivillige stiller opp. Men vi har også lært noe av å gjøre det enklere.
På årsmøtet i løypelaget den 18. april ble det forsøkt å rekruttere personer til å være med å dra i gang Skidag 2020 på Langestølen. Det var bare en person som meldte seg, det er jo en begynnelse, men du som leser dette kan jo kanskje bli med på laget. 
Send en e-post til skidag(a)stolsvidda-loypelag.no og si at du kan bli med!

Til høsten har vi avtale om at det skal lages et le (grind) i gjerdet mot skiløypa nedenfor butikken. Her skal løypemaskinen ved behov kjøre inn og pakke snøen i skitraséene på jordet. Dermed er vi ganske sikre på å ha snø på arenaen til påske. Denne traséen vil dessuten gjøre det mulig for skifolket å ta en avstikker til butikken og kaféen gjennom hele skisesongen. 

 

30. mars 2019

Løypekjøring når?

Vi kjører vanligvis opp løyper på fredag formiddag om forholdene ligger til rette for det.
Vi kjører ikke opp på fredager om det er sterk vind eller om det kommer mye snø. Da forsvinner løypene fort igjen. I disse tilfellene kjører vi tidlig lørdag morgen og da skal det ideelt sett være ferdige løype til klokka 10, dette har årsmøtet i løypelaget bestemt. Fredagskjøring er ekstraservice. For å få dette til, må løypekjørerne ta seg fri fra sin vanlige jobb.

Vi kan ikke kjøre opp løyper midt i uka slik som Golsfjellet og Vasetløypene. Der er det mye turistbedrifter. Vasetløypene har også mange bygdefolk som benytter løypene gjennom hele uka. Vi har ikke noe av dette, hos oss er det stort sett helge-trafikk.

Stølsvidda løypelag kjører opp skiløyper på Stølsvidda i Ulnes og Svennes sameiger som ligger i Nord-Aurdal kommune. Vi må selv sørge for inntekter til drift ved å få brukerne til å betale løypebidrag.

Vi kjører opp løyper fra juletider til påska er over og noen ganger litt lengre avhengig av snøforholdene.
Se www.stolsvidda-loypelag.no for å finne mer informasjon om oss.

 

Hvordan komme seg til Gapahuken?

Da må du komme deg til Furuset som ligger mellom Fløten og Langestølen. Derfra er det best å gå på ski forbi garasjen til løypemaskinene opp til gapahuken. Strekningen er på 2,1 km.

 

Om du har med mindre barn eller ønsker å ta deg fram uten ski, kan du kjøre bil litt lengre.
Kjør til krysset på Furuset (med søppelkontainere). Ta vegen oppover mot Gauklia, her ser dere en rød manuell bom og det koster 60 kroner å passere denne. Betales med kontanter eller Vipps.
Fra krysset og oppover er det ca 2 kilometer. Der kan dere parkere langs vegkanten, men parker fornuftig slik at det blir god plass for biler å passere.
IKKE finn på å kjøre innover den smale vegen innover til Gapahuken. Der er det ingen P-plasser og så og si umulig å få snudd. Men det er denne vegen dere skal gå til Gapahuken. Dere går 800 meter innover på en dårlig grusveg med vannpytter, deretter 100 meter skiløype nedover til høyre – der er Gapahuken.
Hjertelig velkommen.😀🐣🐥

15. mars 2019

Det har kome ca 20 cm nysnø dei siste dagadn.

Det er i tillegg vindstille. Når detta bli skreve er heile løypenettet kjørt opp for helga, det står berre eit par løyper på Gauklie før løypekjøreradn æ færdige. Kom dikkan ut og nyt vintern mæ´a den æ her.

 

27. februar 2019

Det røyner på snøen.  Sjå løypeinfo til venstre.

 

Hei.   (11. februar.2019)

Skisesongen er no i full gang og vinterferien står for tur.

Det er ca. ein halv meter snø i terrenget, men den er av det veldig lette slaget. Det blir att veldig lite etter at den er preparert. Av den grunn vil de på Skisporet.no sjå ut som det ikkje er kjørt løyper på Nerre Fløten. Området ved elva er ei “steinrøys”, det var så vidt at den gule gamle løypemaskina tok seg fram her før sist helg. Det vart berre kjørt med glattebrett, ingen sporlegging.

Til helga vil også fjelløypene bli kjørt opp. Men det berre om han Eivind Beinlaus (vinden) ikkje blir veldig sterk.

Vi vil ynskje alle velkomne til fjells i vinterferien. Og har du ikkje hatt tid til å betale løypebidraget på ca 1.000 kroner, ta det tid til å betale det no før du reiser til fjells.

VIPPS: 500807

eller til konto 6182.05.39779.

Stølsvidda løypelag
v/ Ellen Egenæs
Røssekleiv 55
3409 Tranby

19. desember 2018.

”Lykken står den kjekke bi”

Gjensidigestiftelsen har i dag tildelt Stølsvidda løypelag 200.000 kroner til kjøp av ny maskin. Sjekken vart overlevert Torgeir og Kjell frå løypelaget i dag. Kjempeflott og tusen takk til Gjensidigestiftelsen som var “synske” og tildelte oss dette når vi akkurat har kjøpt ny løypemaskin.

14. desember 2018.

”Vi har Eder en stor Nyhed til Glæde for alle Skiløbere på Sæthervidden.”

Vi har de siste tre årene vært på utkikk etter en nyere løypemaskin for å erstatte den gule M-Tracken som begynner å bli gammel og mett av dager. Vi har jaktet på en nyere maskin som ikke har gått langt og ikke for dyr. Dette har ikke vært lett, mesteparten av de som har sett interessante ut, har vært for dyre. De vi har hatt råd til har vært for gamle og gått mye. Men for en måned siden fikk vi ferten av en løypemaskin som skulle selges. Det var en Prinoth Husky 2011 modell som har gått ca. 2.000 timer. Vi har hatt erfarne folk til å vurdere maskinen og konklusjonen var: “Løp og kjøp”.
Løypemaskinen er nå ankommet garasjen. Men den blir ikke satt i drift ennå, vi bruker ”gamla” inntil vi får enda litt mer snø.

Tekniske data: 197 HK, bredde 310 cm, to sporfresere, hydrauliske sidevinger på fres.

13. desember 2018.

Det blir pakking av løypetraséene i forkant av denne helga, men uten sporlegging. Det er derfor mulig å gå på ski på godt underlag selv om vi ikke legger spor, så nå kan skøyteentusiastene boltre seg i nesten hele løypenettet. Vi håper med dette å få på plass en solid såle til jul.

4. desember 2017

Hei. No har det kome bra med snø og mesteparten tå løypenettet er pakka.

No te helgen ska mø pakke endo meir og mø planlegg o kjøre upp enkeltspor i store dele tå nettet. 

7. november 2017.

Hurra!!! Nå har vi fått laget en klopp over Hurrabekken. Ivar Hansen har vært primus motor for dette og han har greidd å skaffe alle meterialer gratis!!!
Vi hadde dugnad i går med Norvald, Torgeir og Arild var med i tillegg til Ivar selv. Materialene ble fraktet inn med ATV av Arne Martin. 
Dette var et vanskelig punkt å passere for løypemaskiner og snøskutere, men også vanskelig for turgåere både sommer og vinter. 


Om det er noen av dere som skal rive terrasser e.l. av trykkinpregnert trevirke tar vi gjerne i mot planker (2×8, 2×6 og 2×4). Det er jo bedre at vi gjenbruker det enn at det blir avfall.

 

 

 

 

 

 

 

 


29. oktober 2017.

Det går mot vinter. Vi fekk nesten 35 cm snø på stølsvidda onsdag denne veka. Det kom mildt ver eit par dagar etterpå så no er det kanskje att 10-15 cm. Det er for lite til å pakke med, det ideelle skal visst vere 50 cm, men det er det ikkje ofte vi får.

Det har vore mykje regn i haust og det er difor mykje vatn på myrane og bekkane er og ganske store, som Hurrabekken som renn ut frå Gauklitjednet. Vi vurderer ei enkel bru for å passere denne bekken.

Briskeknusing har vi også fått utført i haust.

Vi har hatt gravemaskin i arbeide for å fjerne stubbar og steinar på stader det har vore greit å kome til med gravemaskin. Dette er arbeid som er svært viktig og som vi vil prioritere enno meir neste år. Ved å få vekk stein og stubbar kan maskinene kjøre fortare, det blir det mindre slitasje på løypemaskinene og mindre kostnader til vedlikehald. 

På mange stader er det vanskeleg for løypemaskinene å krysse vegen. Vi har 

fått lov av Stølsvegane i Ulnes sameige å fylle opp med grus etter lagt stikkrenner. Vi har ikkje fått fiksa alle, men ganske mange.

 

 

 

Vi har også fått midler til nye flotte skilt. Desse blir sett opp utover vinteren.

Vi har vore på utkikk etter ei nyare løypemaskin for å erstatte den gamle gule M-tracken, men har så langt ikke fått tak i ei som ny nok og som ikkje har alt for mange timar på baken, samt at den skal vere innanfor ramma av det vi kan bruke.

Sesongen 2016 / 2017 er nå over.

Kjære løypevenner.

Det har vært dårligere skiforhold enn på lenge. Skal visst ca. 60 år tilbake for å finne noe lignenede. Så da får vi håpe det blir minst like lenge til neste gang.

Utpå dagen påskedagen og natt til 2. påskedag kom det en del snø. Vi valgte å ikke kjøre ettersom de aller fleste hadde reist hjem 1. påskedag og resten regnet vi med hadde nok å gjøre med å pakke, rydde og vaske. Vi valgte heller ikke å kjøre siste del av påska da det tynne snølaget som hadde kommet var ypperlig “styresnø” og det var dessuten for hardt til å få til nye og skikkelige spor med skuter-sporlegger.

Vi har i alle fall prøvd det beste vi har kunnet gjøre ut fra snøforholdene, det har bl.a. ført til at fresen på den gamle løypemaskina gikk “ad dundas”. Men vi fikk brukt den en del før fresen gikk, pluss litt etterpå uten fres. Den havarerte minst tre ganger i vinter. Vi er derfor på utkikk etter en adskillig yngre erstatter for denne ca 30 år gamle maskina.

Den “nye” løypemaskina fikk vel bare en eller to lufteturer i området rundt garasjen.

Sporlegger til skuter med “fres” som vi kjøpte i fjor har vi heller ikke kunnet bruke, ville bare risikert å kjøre oss fast ved kryssing av bekker etc.

Vi kjøpte derfor en ny lett sporlegger til skuter fra Promek i Bagn og den laget veldig fine spor, bare lovord tilbake fra brukerne om den. Den reddet nok mye av sesongen. Men det var også i minste laget med snø for den også, det endte opp med at vi måtte ta vinkelsliperen og skjære av knivene som skal rive opp hard snø. Til neste år skal vi kunne kunne ta kvivene av/på etter behov.

Gapahuken som vi har fått satt opp er allerede blitt et yndet turmål for mange. Tilbakemeldingene viser at dette var noe folk liker og har savnet fram til nå. Husk at denne kan brukes om sommeren og høsten også.

Synd at også den populære skidagen måtte avlyses pga. snømagel.

På årsmøtet ble det bevilget en god del penger til rydding av stein o.l. i traséene.

På gjensyn neste sesong.

PS! Vi mangler ca 10 likes på Faceboo for å runde 500 likes/liker.

 

HURRA!

Valdres Friluftsråd har etter søknad tildelt Stølsvidda løypelag  50.000 kroner  til innkjøp av gapahuken som Arild Ranum og ein del andre sette opp på dugnad hausten 2017. Det er Sparebankstiftelsen DNB som bidreg med midlane. Tusen takk til både Valdres Friluftsråd og Sparebankstiftelsen DNB.

Det har vore stor trafikk i gapahuken frå vinterferien og utover. Gapahuken har vorte eit populært turmål, spesielt for barnefamiler, men også for mange andre. Alle er velkomne.

Mange godord på facebook-gruppa “Vi som liker gapahuk på Stølsvidda” og i “gapaboka” som heng inne i gapahuken og som alle kan skrive i.

Det blir feiring av tildelingen i gapahuken på Langfredag kl 12 med gratis pølser og solbærtoddy. (Fram til kl 14).
Ettersom det ikkje blir skidag måtte vi finne på noko anna.

 HYGGELIG MELDING:

“Hei, vi er en familie som for tiden er i ferd med å bygge hytte. Hytta blir ikke ferdig denne vinteren og frem til den er ferdig må vi prioritere bygging fremfor skiløping og rekreasjon? Vi synes det er et flott arbeid dere i Løypelaget legger ned, og vi ønsker å bidra med vårt medlemsskap. Derfor er det fint om dere registrerer oss i Løypelaget.

Takk til denne familien. Vi tar imot flere vi. 

Om du bruker mobil, men bare ser deler av Facebook-utsnittet
nedenfor,  velg da “Løypelaget på Facebook” i menyen

 

Stølsvidda løypelag på Facebook

Takk til dere som gir oss tomgods.